Kärleksfull helg med firande

Då sitter jag då här i soffan igen och helgen har bara farit förbi. Er här på bloggen har jag inte ens hunnit tänka på. Vilken härlig men intensiv helg det varit som absolut gått i kärlekens och firandes tecken.
 
Helgen började med firande på avstånd av min fina pappa som fyllde år. Det finns miljoners fina pappor men jag är så stolt över min. Trots en del sjukdomslika motgångar är han en fantastisk kämpe. Han är alltid glad,humor på högsta nivå och glimten i ögat. Ställer verkligen upp i alla lägen och är den bästa morfar till min lille. Många i min omgivning säger alltid att min pappa är så lätt att umgås med. Vilket gör mig sjukt stolt.
I alla historier så finns det ju något negativt och det är att vi är grymt lika. Alla de dåliga sidorna av oss delar vi. Humör, trångsynthet och några till jag inte delar med mig av denna kväll. Vi har verkligen kunnat driva kära mor till vansinne under min uppväxt, just för att vi är väldigt lika. Känner ett otroligt starkt band till min far av den anledning att jag ofta känner av hans mor ( min farmor ) andligt. När jag träffar pappa ser jag min skyddande ängel i hans ögonen vilket ger en härlig känsla i kroppen.
Då jag nu befann mig i Götlaborg i helgen firade jag pappa genom min bror med barn som firade far på plats och ett telefonsamtal till gubben. Ett av de bättre och längre samtalen över telefonen på länge. 
 
Tack min goa pappa för att du finns och förgyller mitt liv. Tack för att du är den bästa morfar till lille axel. Du är hans idol. Love you
 
 
Nu faller det ju sig så lämpligt att jag får ju också fira mor på morsdag då den infaller vid samma helg. Kan det bli bättre med firandet. Däremot fick jag fira henne in action då hon kom ner redan torsdag kväll för att passa lillen då gubben och jag hade jobb att utföra i Götlaborg. Som den bästa mamma hon än lite petig med vissa saker uppvaktades hon med fina smycken från mina senaste favoriter som ännu inte kommit hem till mig. Edblads smycken om jag får be. Men det man gillar mest är ju perfekt att ge bort till någon annan. Särskilt mamma då vi har liknande smak. Om jag fått ärva vissa av pappas sidor så har jag fått kroppspråk och kroppsform av mor. Vilket gör att vi står stadigt på jorden även när det blåser.
 
Om nu inte firandet vore nog så var det dags för bröllop. Nu var jag och gubben inbjudna i form av bröllopsfotografer. Även om man bevittnar bröllopet genom en kameralins och smyger runt som en mus på julaftonsmorgon på jakt efter en liten smula så kan man inte låta bli att bli berörd. Det var ett fantastiskt vackert lyckligt brudpar med 150 gäster som med bravur hyllade deras kärlek. Det var tårar, skratt och massor av kärlek. Vi som fotografer har ju förmånen att fånga just dessa ögonblick som är minnen för livet. Jag är så grymt tacksam att jag både fått möjligheten och upptäckt min konstnärliga ådra att kunna fota. Det är så ofantligt roligt. Att fota bröllop är ju liten som pricken över i:et. 
 
Det var en så vacker kyrka med mycket ljusinsläpp som helt klart hjälpte till denna lördag. Regnet hade öst ner till och från hela förmiddagen med tillät sig ett uppehåll när fotografering och bröllop stod av staplen.
 
Nu tänker jag inte avslöja för många bilder för er då dessa tillhör brudparet men två delar jag med mig av.
 
 
 
Efter en lång dag i kärlekens tecken fick jag och gubben äntligen lite tid för varandra. Jo vad händer då... jo då är man som vanligt helt slut och stensomnar. Romantik på hög nivå. Däremot blev det en låång sovmorgon tillsammans och det var himla najs ska ni veta. 
 
Det blev en mysig fika på stan innan jag drog hemåt för att bli firad. Nu var det min tur att mötas av massor av kärleksfulla kramar och paket. Lillen hade med mormors hjälp shoppat blingsmycken och blommor till mamma. ÅÅÅ vad mammahjärtat smälter. Den gossen vet allt vad hans mamma går igång på. Tack min älskling.
 
 
 


Så att summera denna helgen så var den ju helt fantastisk som de flesta är under hela året. Lätt att ropa efter mycket när det bästa redan finns mitt framför ens ögon. 
 
Tacksam får bli kvällen slutord på detta blogginlägg.
 
Kram kram
 
Axelsmom

Stolt landsman

Lillen i familjen har ju lite mer än bara svenskt blod i sig som man kan se. Hans pappa är ursprungligen från Uganda i Afrika. Många tror att gubben och jag har adopterat lillen. Men ack så fel. Då Axel tyvärr inte har någon kontakt med sin biologiska pappa så får jag vara den som försöker föra hans afrikanska arv vidare. ( ingen lätt uppgift men ändå väldigt viktig ) På senare år har det blivit mer och mer viktigt var pappa kommer ifrån. Hur Uganda ser ut och om det är snyggt att vara brun i hyn. Vi pratar så ofta vi kan om just Uganda, pappa och självklart Afrika.
När vi paserade Milano på hemvägen från Rom strosade jag och min goa lille runt på Milanos gator. På grund av EXPO 2015 var en gata full med deltagandes länders flaggor. Lillen började direkt leta efter sin flagga. Där gick jag i min enfald och letade efter svenska flaggan när lillen ropar. JAG HAR HITTAT DEN. 
Jag slänger ett snabbt öga och säger näää det där är fel. Näää mamma detta är min flagga. Ser du inte det är UGANDAS flagga.
Åååå vad mitt mamma hjärta smälte. Där stod min kille stolt och pekade på sin flagga. 
 
 
-Mamma tror du pappa skulle vara stolt över mig nu? Från ett smältande hjärta högg det till istället. Självklart pappa ÄR stolt.
 
Det är märkligt det där med nationalitet. För jag/vi har aldrig pratat om att man är det ena eller det andra. För mig är man en salig blandning. Men innerst inne tror jag inte lillen ser sig som svensk utan som afrikan.
 
Idag när jag hämtade hem min lille från skolan var det full match på skolgården. Det var innebandy för fulla muggar. Jag frågade lillen och hans kompis hur det gick. Jag fick svaret att stör inte det är match mellan Uganda och Sverige. Det var en härlig syn som blev mer och mer på allvar. Tyvärr förlorade Uganda med 2-1 och min kille gick sur som en dålig förlorare till bilen. I bilen frågade jag varför han blivit så sur. Svaret kom allt för fort. Nu har jag skämt ut min pappa. Uganda förlorade mamma.
 
Min älskade lille vad du är go. Om du visste vad både mamma och pappa är stolta över dig oavsett om du vinner i innebandy eller inte.
 
 
Kram kram
 
Axelsmom
 
 
 
 
 
 

Livets som en bergochdalbana

Ett som är säkert det är att livet går i en himla fart. En vecka är snabbt över. Man hinner knappt blinka. Sitter nu nedhasad i soffan med datorerna i knät. Börjar bli som gubben. Jobbar på mer än en på samma gång. Veckan som gått har inte varit någon hit. När gubben väl är hemma är jag helt ur läge. Inget i systemet har funkat ngt vidare. Rädslan har kommit krypande över att köra bil på kvällen. Ser älgar överallt och jag känner mig verkligen inte säker i vår extrabil alls. Tårarna är ständigt nära. Bröt ihop i lördags. Åka förbi olycksplatsen var inget roligt. Det som borde gjorts i veckan har raderat bort sig självt. Idag känns det allt mycket bättre i både kropp och själ. 
 
Inte minns jag att livet var som en bergochdalbana när man var liten. Flöt inte bara allt på då. En vecka kändes som en evighet och man hade all tid i världen. All tid att ligga där i gräset och bara njuta som lillen gör här nedan.
 
 
Nu väntar en ny vecka vilket är underbart. Det väntas mycket jobb och avslutas med en jobbnöjes helg med gubben i Göteborg.
 
Kram kram
 
Axelsmom