Familjesöndag

Första veckan på det nya jobbet har gått i en rasande fart och den avslutades tillsammans med familjen på bästa Öland. Då sommarhuset är i sitt bästa skick kunde familjen sysselsätta sig med roligare äventyr.
Igår blev det tidig uppstigning för att förbereda fotografering av Ironman Kalmar 2015. Grymt roligt äventyr och 10 000 bilder som skall gås igenom. Sysslolösa kvällar lär vi inte ha.
 
Idag lyste solen lika fint som igår så vi styrde den svarta hunken mot södra Öland. Närmare bestämt Ottenby. Det visade sig bli den allra perfektaste avslutningen på helgen. Söndagslunch vid havet, promenad och lek.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kram Kram
 
Axelsmom
 

Ny på jobbet

Förra veckan befann jag mig i Göteborg för utbildning till skolfotograf för Fovea. Det var en helt fantastisk vecka med enormt mycket kunskap blandat med skratt, bus och fest. Känner en stor ödmjukhet inför mitt nya jobb med alla nya kollegor och ett företag som backar upp med grym support. Framtiden inom företaget bjuder på massor av spännande nyheter så det vill jag inte missa. Kolla in vår fina hemsida och läs mer vad jag skall göra i höst. www.fovea.se
 

Det blandades teori och praktik i hela 5 dagar. Med en full hjärna drog jag hemåt på fredagskvällen med en känsla att detta kommer bli ofantligt roligt men hårt arbete några månader framöver. Att vara social med familj och vänner kommer inte vara min starkaste sida tyvärr. Däremot kommer jag umgås med er på social medier desto mer.
Dessa godingar i bilden nedan är alla nya fotografer och vi har blivit ett härligt gäng som hjälper och stöttar varandra i vått och torrt. Saknar er alla redan. Bästa teamet 2015, det är vi det. :-)

Idag var det dags att dra till jobbet på riktigt. De första 2 veckorna går jag bredvid rutinerade kollegor för att kunna göra det bästa jobbet.
 
Då jag for upp till mor och far igår med lillen så sov jag där. Söt som mor är kom hon och väckte mig 15 min innan klockan ringde. Jag fick ett halleluja moments och det kändes att jag var tillbaka i skoltiden. Gulligt men tyvärr inte helt uppskattat. Varken då eller nu.  För just de 15 min sover jag som skönast. Kl 04.45 vill man inte bli väckt när kl. ringer 05.00. Då är den där kvarten oerhört viktig. Tack MAMMA du är bäst.
Som ni förstår är det slut med de italienska rutinerna med uppgång 09.30. Älskar att vakna tidigt så när kl. äntligen ringde 05.00 hoppade jag friskt ur sängen.
 
45 min senare var skolfotograf makeover klar och jag drog i väg i min svarta HUNK. Lite lagligt knäppte jag en bild i farten och delade med mig till mina pigga kollegor på Facebook. För även om det är ett ensamjobb har jag massor av professionella kollegor vid min sida. 
 

Lite fjärilar i magen var det allt som rockade loss med mig i bilen. Det där att vara ny på jobbet är ju inte en favoritsyssla då jag har ett extremt kontrollbehov. Vara ny innebär inte kontroll. Det är en enorm utmaning för kärringen kan ja lova. :-)
Med härliga heja rop på Facebook och en super uppskattad kommentar från VD Patrik " Kommer gå galant för du är professionell, generös och seriös! Du har lekfullheten och känslan. Stort lycka till!" gick det perfekt trots bristen på 100% kontroll.
 
Jag och min kollega gjorde lite  små missar men löste tillsammans problemet så resultatet blev godkänt för vara första jobbet för denna säsongen.
 

Då mina kollegor informerat mig att 5-10 kg går man ner under skolfotosäsongen ser jag ju fram emot en sexigt fodral lagom till jul. Så när jag landat hemma drog jag och den fyrbente ut på en promenad. För nu skall den begagnade gravidmagen, ladygårdsbreda arslet och gäddhänget bort för alltid. Tänk att få betalt och träna samtidigt. Det gillar jag. 

Så efter promenaden kom gubben hem och vi firade mitt nya jobb med en nyttig fika. :-) Nu kan jag ju liksom skylla på att jag kommer gå ner 5-10 kg för det har ju kollegorna sagt.


Kan lova att det var äckligt gott. Led inte alls av dåligt samvete. Gick direkt ut och packade om alla grejor i bilen för att kompensera wienerbrödet. :-)
 
Kram kram
 
Axelsmom
 
 

Nytt jobb och nya utmaningar

Äntligen är det dags att börja på ett nytt blad i livet. Idag var det första dagen på utbildningen för att jobba som skolfotograf i höst för Fovea. Det skall bli en grym utmaning och fantastiskt kul. Så nu skall jag äntligen föreviga en stor passion i livet med ett jobb också. Det är mycket som skall nötas in på en vecka. Nu får hjärncellerna aktiveras ordentligt.
Helt underbara kollegor har jag ju självklart. Så häftigt när människor från norr till söder träffas och det känns perfekt direkt. Idag insåg jag att jag toppar listan över de äldsta i gruppen "nya fotografer". Känner inte alls av någon åldersnoja. :-)
 
 
Så nu ser jag framemot att min mobila studio fylls med massor av fotosugna barn i skolor runt om i södra Sverige. Kameran kommer vara min allra bästa vän under den närmaste tiden.
 

Nu väntar sängen då morgondagen är full med mer spännande information som skall nötas in i hjärnkontoret.
 
Kram Kram
 
Axelsmom