Smått och gott som hänt

 

I lördags drog jag, Rolf och Axel ner till centrum. Det var dags att inhandla lite tallris och andra adventsprylar. Väl nere på stan träffade vi Tina och Jonas. Ni kan ju tänka er att det var en kille som sprang runt av glädje. Vi hade inte vagnen hemma så Axel fick "springa" fritt runt på stan. Det var en liten utmaning. JAG VILL JAG VILL... hörde jag hela tiden.


Lycklig kille som skyndar fram och ger Tina en puss.


Killen blev så glad när Tina hade köpt en Växjö Lakers napp till Axel. Var så mallig.

Axel ville hellre följa med Tina och Jonas till Ikea så då passade jag och Rolf på att få vår TA HAND OM OSS SJÄLVA TID. Denna tid är inte i överdrift i vår familj. Vi gick en runda på torget och hamnade sedan på Millas Home & Coffe. Ett super mysigt kafe i en källarlokal där allt går i vitt och allt är till försäljning.


Caffe Latte och en vitchokladboll. Helt enormt god. Mitt nya inneställe.

På Torget köpte jag en så vacker julbukett med olika gröna växter. Pryder mitt hem så fint.


Min härliga bukett.

Jag fick ju en vacker amaryllisbukett på tjejkvällen jag deltog i förra veckan. Den är så fin.


Står ståtligt på tv-bänken med vår fina lampa som Rolf fått i 40-års present.

Självklart har även jag hunnit med att fixa lite adventsfint hemma. Det var bara att plocka fram alla julsaker. Nu har ju jag inte 170 tomtar som nenne har men det blev en 30 st kanske. Axel fick de flesta. Är så stolt över sina tomtar.
Min favorit tomte fick jag köpa när jag var med min dagmamma i en konstig tebutik i skövde. Jag var nog inte mer än 5-6 år men minns det so igår. Den har fått följa med mig i livet och jag är så rädd om den.


Min lilla slitna men underbart fina tomte. Ett måste på julen i mitt hem.

Axel har ju alltid en massa små hyss för sig. Men ibland undrar jag vad han får allt ifrån. Igår hittade han vår sparbössa. Han ropade på mig. Mamma pengar. Nä sa jag den är låst den går inte att öppna. Gissa vad han gör...


.... jo han springer och hämtar en kniv och försöker få ur pengar. Var har han fått det ifrån ????


Igår myste jag och Axel och busade runt. Passade på att ta kort på oss.

Kram Kram

Axelsmom

En massa bilder på världens bästa Axel <3


En dag i veckan efter dagis när Axel följde med mig hem hjälpte han mig att diska som han samtidigt kom på att båtarna kunde bada, vilken härlig stund vi hade. Blött blev de men så kul måste man få ha i bland :D


Axel kommer ut till köket efter att ha hittat en tom popcornbunke vid tvn, han har satt den på huvudet och frågar mig " ä Axel ?" vad jag skrattade :)


Har varit hundvakt i helgen åt morfar, Axel bara älskar tiger! Axel var med oss på IKEA i går hunden fick vänta i bilen Axel var bekymrad under hela tiden vi var i varuhuset vad Tiger var ? han tyckte ju att han skulle följa med in, Axel fick en korv att äta då han tittar på mig och säger " är tigers mat?" han tänkte verkligen på hunden varför fick jag en korv och inte tiger :)


I dag när vi hämtade lillkillen hemma hos hans underbara mamma&pappa stensomnade han i bilen!


Här sitter han nyvaken i min famn och myser, de första han gör när han vaknar är att ropa på Tiger, sen slår han på soffan och säger ligga här. Sen myser han med honom en lång stund!


Och när vi ätit tycker ju Axel att även vovven ska ha mat så han går ut i skålen och ta näve mat ta med honom in vid tvn där även filmen var på som man inte kan missa :) han säger sitt till Tiger så gulligt, och Tiger lyder ju givetvis! :) För övrigt ser ni en handduk i soffan, de var så att Tina sa att Tiger inte får ligga i soffan för han var lite lite blöt, då tyckte Axel jag var taskig så han gick i väg och kom tillbaks med en handduk och la i soffan och sedan så han och slog på soffan "så tiger ligga här" tiger hoppade upp och la sig. Vilken duktig fantastisk kille Axel är! Han har även ett varmt hjärta för djur!


Sen ger han Tiger mat så fint, i en lång stund! :)


Sen var det dax för att leka leken "jaga varann i lägenheten" den leken fattade Tiger bra, men när Axel sedan ville leka Elias båt med honom fattade han mindre bra! Axel gav upp med att försöka förklara och började leka Tigers lek igen :)


Sen var det dax att gå ut med honom, Axel skulle ju självklart hålla kopplet, :) "ja hålla" vi är ute en lång stund och leker och busar och kastar pinnar till honom Axel gapskrattade varenda gång lika mycket när hunden sprang efter pinnen i raket fart :)

Axel & Tiger har förövrigt blivit bästa vänner under helgen, Axel har bara brytt sig om honom och Tiger har bara brytt sig om Axel :) Snällare hund får man leta efter. Måste berömma både Axel och vovven! Vet inte hur många ggr jag har hört "min tiger" med ett stort leende! Så nästa gång jag 'r hundvakt har jag ett säkert kort på att Axel kommer igen! I dag när morfar hämtade vovven blev Axel lite små ledsen, "nej stanna tiger sa han" :) Ni skulle ha sett :D detta har varit helt underbart. Och vad lillkillen har börjar prata massa nya ord duktiga lillprinsen :)

Älskar dig Axel // Tina

Lite bilder på hemmet

Jag har ju berättat tidigare att vi gjort om här hemma i huset. Här kommer lite bilder på det nästan klara resultater. Lite smågrejor kvar att fixa. Vi är så nöjda med den nya ordningen.


Vardagsrummet. Axel myser i soffan på sin favoritplats.

 

Vårt nya sovrum.

Kram Kram

Axelsmom