Hönsfru,kontrollbehov och 100% tillit

Lämnade ju gubben hemma igår och drog som bekant med lilla hondan till Halmstad för att hålla i en utbildningshelg för IOGT-NTO medlemmar från södra Sverige. Det slog mig när jag satt i bilen på väg att jag är en riktig hönsfru och hönsmamma också för den delen. För innan jag drog iväg fejade, tvättade, strök jag gubbens skjortor mm för att han skulle klara sig. Hade jag varit en hejare på matlagning hade jag till 100% gjort matlådor så hans skulle klara sig över helgen. Nu tror jag varken han har lagt märke till att jag fejade,tvättade och strök för så är det ju alltid av den anledningen att jag har ett grymt KONTROLLBEHOV. Så skjortorna stryks ju inte för att gubben inte kan utan för att skjortor skall strykas, vikas och hängas på ett visst sätt annars får jag nippran. 
 
 
Vi återvänder till rapporteringen om vår himmelska resa till Las Vegas och bröllop. För ni skall förstå för en kontrollfreak som jag var denna resa och bröllop en extrem utmaning som krävde 100% tillit och förtroende till min blivande man. Det var oerhört skrämmande skall jag få be att tala om.
När frieri, och förlovning var överstökat kom det till planering och inköp mm. Helt normalt i bröllopsplanering. Det som däremot skiljde vårt bröllop mot många andras var att vi hade inte 100% kontroll då många av våra planering gjorde andra.
Vi köpte ett färdigt bröllopspaket av Maverick Helicopters. I det ingick självklart helikoptern med pilot, bröllopsförättare,fotograf,bröllopsbukett,champange,tårta,tilltugg och limousine. Bara här tappar jag kontrollen helt. Gubben har all kontakt med företaget då min engelska är långvägar sämre än hans. Tänk om jag avskyr buketten, tårtan, bröllopsförättaren. Fotografen är kass, piloten inte kan köra och allt blir katatrof. Inte nog med det tänk om det spöregnar hela dagen. Ni förstår min ångest jag hade vid denna tiden för ett år sedan. 
Min tillit sattes också på prov till gubben för han bokade alla resor, hotell och eventuella andra arrangemang under vägen. Vi bestämde allt tillsammans med jag hade inte all kontroll. Det var fruktansvärt jobbigt för en kontrollfreak som mig.
Det jag hade full kontroll på var packingen och den var planerad in i minsta detalj kan jag lova. Jag la all min fokus där. Det var mer än en resväska i bilen då vi fredagen den 28 februari 2014 påbörjade vår livs resa tillsammans.
 
 
Vi började med att ta oss till mina föräldrar på fredagskvällen för att lämna av min älskade son som även han inte hade en aning. Det som sades till alla var att jag hade fått en resa av gubben och den var hemlig. Jag blåste alla nära och kära med en vit lögn. Jag drog flera gånger till med att vi säkert skulle till Canada där gubben ofta jobbar. ALLA gick på det. Hihhihihihi. Än så länge var jag förhållandevis lugn och inga ångestattacker i närheten. Det blev en natts övernattning hos mor och far innan äventyret började och jag la allt i min gubbens händer.:-) Vilket jag absolut inte ångrar. För är det något han kan så är det att planera resor och arrangemang.
 
Om vi återgår till 2015 och nutid så befinner jag mig nu i Halmstad. Resan hit var ju av ett skräckupplevelse då jag fick åka minimini bilen hit. Har en aning fobi för små bilar då jag känner att jag sitter mer på vägbanan än i bilen. Till skillnad mot min HUNK till jeep så är ju detta mer en lådbil än bil.
 
 

Solhelvetet på himlen var ju tvungen att titta fram under färden och med nya brillor så är ju de gamla solglasögonen slopade. Några nya är ännu inte införskaffade så jag fick ta vad som fannas i lilla lådbilen. En aningen farligt då det var svårt att fokusera men men. Tillslut kom även jag fram till Halmstad.
 

Kram kram

Axelsmom

Vad hände liksom????

Här har jag lagt timmar på att få till en outfit och makeover inför min jobbarhelg i Halmstad. Uppsnoffsad till 1000 kommer jag ut med alla mina 10 väskor och möter det här. VAR ÄR MIN HUNK TILL JEEEP GUBBE. 😭😭😭

Vad hände liksom. Min image får ju en jäkla smäll att jag ska i en liten plåtlåda glida in i Halmstad. Här hade jag tänkt ut att jag ska vräka mig in i halmstad så att de aldrig glömmer mig.  Nu kommer jag få ta till andra trix istället. 


Nu kommer jag få leta parkeringar på bakgatorna och köra besiktningstrixet med kort kjol för att synas. 

Besvikelsen är total som ni förstår. Det yttre är det viktigaste i livet. 😊😊😊Blääääääääbuuuuuu. 

Nu drar jag och ni skall inte tro att ni inte skall få hänga på. 

Kram kram

Axelsmom 

Förlovning och bröllopsförberedelser

Jag har ju hunnit med några förlovningar i mitt 38-åriga liv men ordspråket säger ju 3:e gången gillt så det tog jag fasta på. Måste ju testa några gubbar för att veta att man hittar rätt. Så nu skall ni få höra hur frierihistorian gick till och en del av bröllopsförberedelserna.
 
En kväll så där i okt-nov skickar gubben en länk från andra sidan jorden och säger något såhär. " Kolla här vad coolt. Kanske kunde vara något" Sen var det frieriet klart och saken bestämd. Alltså flyga helikopter till The Valley Of Fire och gifta oss. Det föll sig lägligt att vi redan innan hade 2 helger efter varandra inbokade i Stockholm. Så däremellan kunde vi ju dra iväg. Snabbt och enkelt. Ingen betänketid där inte.
 

Någon gång där i slutet av november kom vi liksom på att förlova sig kunde ju vara en ide´ innan vi gifte oss. Ringar beställdes och den 7 december 2013 bytte vi ringar framför TV:n här hemma. Så var det avklarat. Massa romantiskt tjafs med rosor och choklad struntade vi helt. Tror t.o.m att vi somnade innan 22.00 nyheterna den kvällen.
 
 
Däremot såg vi till att ta en förlovningsbild på blivande paret Brolin. Axel fick agera fotograf och ordnade detta galant tycker jag.
Lyckliga, glada och förväntningsfulla drog vi på en weekend med vänner till Stockholm och firade vår förlovning. 
 
 
Här drar ju själva bröllopsplaneringen igång. Vi var helt överens om att detta skulle förbli en överraskning för alla. Vi planerade i rasande fart då det var inte lång tid tills planet skulle lyfta mot Los Angeles den 2 mars.
 
Klänningar, smoking, smycken, skor mm mm mm mm införskaffades i rasande fart. När årsskiftet närmade sig hade vi allt under kontroll trodde vi.
Någon gång i mitten av januari alltså 1,5 månad innan resedatum provar jag min blivande brudklänning och inser att det är katastof. Det som innan satt bra med matchande harmoni såg nu ut som en hösäck då jag tappat mer i vikt än planerat. Den första klänningen såg ut så här fast i blå färg. 
 
Det gick inte att sy om den till något bra utan nu skulle en ny införskaffas. Den blivande bruden hamnade i ett panikångest tillstånd. 6 olika klänningar i mycket enklare modell beställdes hem. 
 
Av en händelse hittar jag till slut rätt klänning mindre än 1 månad kvar på nätet. Problemet var bara. Hinner den skickas i tid från leverantörer. Jag gjorde en chansning. Inom loppet av 48 timmar kom budbilen med klänningen express från Singapore. Jag rev upp kartongen av glädje och provade klänningen på jobbets toalett. Den satt som en smäck. Allt var löst och jag kunde andras ut. Men inte inte det. För i viktraset hade ju ringarna blivit för stora. Nu ramlade de av. Det var bara att inse att nya behövdes och bege sig till närliggande guldsmed och lösa även det problemet.
Nu kunde väl inget annat gå fel. Jo självklart. 4 dagar innan avresa klipper sömmerskan av gubbens byxben 2 gånger. En mer än nervös och svettig sömmerska ringer och meddelar detta, och i samma andetag meddelar att hon ringt runt till alla affärer i hela sverige som säljer HUGO BOSS smoking och hittat nya byxor i Göteborg. 1 dag tillgodo hade gubben också något att ta på sig.
 
 

Idag för 1 årsedan var det en enormt nervös tjej som skulle ge sig ut på ett äventyr som jag aldrig trodde jag skulle göra. Hade det inte varit för jag älskade min gubbe så mycket hade jag inte satt mig på planet för 13 timmars flygning för att gifta mig. Mer om det får ni läsa om imorgon och kommande dagar för nu skall ni få följa med på vårt äventyr.
 
Kram kram
 
Axelsmom